20.07.2020 г., 23:36 ч.

Дени Белята 

  Поезия » Хумористична, За деца
950 1 7

       С Дени Белята - моят приятел,

       няма да хванем от скука - ръжда!

       Той в патилата, няма по-равен!

       Цар е в игрите и Шут на смеха!  

 

       Вчера решихме - днес сме пирати!

       Само, че кораб си нямаме май...

       Старата маса вирна краката.

       Как се развяха платна, знамена!

 

       Виж,че съсипахме нови чаршафи!

       И гардероба надупчихме...Знай,

       там враговете се крият!При тях

       Котьо залостен - мяука безкрай!

 

       Врявата пълна!Щурм на пирати!

       Морски неволи сред хол наводнен!

       С бялото знаме - мама и тати

       идват на преговор с Дени - за мен!

 

       После си тръгвам. Шум от плесници...

       Само разбирам, че ставам чистач.

       Дени се скрил зад платната свити...

       Докер в пристанище тъжно - съм аз!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Как пораснаха мечтите в патилата и игрите »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??