Nov 6, 2015, 11:52 PM

Денят 

  Poetry » Phylosophy
258 0 0

                                                 Денят

 

Дните се нижат ден след ден,

тъй времето си минава,

годините ни бързо растат

и нашата младост отминава.

 

Отронва се от календара всеки ден,

ден, месец и година,

като лист по лист всяка есен,

това осъзнаваме, но не сме мнозина.

 

Ние остаряваме, а децата ни порасват,

да са щастливи, така да израстват.

 

А някои хора си живеят ден за ден,

сами, те да са добре за тях това е важно.

Да Живота е тежък и труден,

но да създадеш и отгледаш човек,

Това е истината голяма.

 

Да оставиш диря, дете след себе си

не е никак маловажно.

И тъй ден след ден Живота си върви.

Денят започва с изгрев-светлина,

завършва със залеза-тъма.

 

Един безкраен кръговрат,

да бъде мирен, слънчев и весел

това е Денят.

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??