Sep 21, 2022, 8:44 PM  

Денят на Независимостта 

  Poetry » Civilian
420 0 0

Дайте ни свобода, въздух, лъчи,

докога други съдбата ни ще решават,

докога народът наш ще мълчи,

вместо да се бори и да побеждава!?

 

Кога вместо чуждия интерес,

българският ще бъде пръв,

кога ще имаме слава и чест,

за които е пролята толкоз кръв!?

 

Докога ще слушаме лъжи

от политиците ни "родни",

ще бъдат ли истински мъже,

или на чужди сили са изгодни!?

 

На празника само говорим

колко ценна е независимостта,

в другите дни, вместо да се борим,

народът ни прекланя пак глава!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??