Jun 9, 2021, 7:39 PM

Десети живот 

  Poetry
585 8 9

Девет бури във мене си скрил
и загладил си с шепа морето.
Девет гряха за мен си платил -
да ме пуснат при теб на небето.


Девет нощи забравил си ти,
девет пъти осъмвах без тебе,
ще повтарям до гроба "прости",
никой друг не е бил по-потребен.


Девет рани без билки заших -
да боли, че да помня навеки.
Девет кани със мъка изпих,
девет пъти ти дадох надежда.


Девет утрини ти ми прости,
девет свещи запалих от клада.
Като котките с девет души,
до десети живот ще те пазя.
 

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??