Jan 27, 2008, 6:31 PM

Детството - най-хубавото цвете 

  Poetry » Other
1265 0 5
Детството - най-хубавото цвете

"Аз тичам като птица волнокрила,
по-бърза от лъчите, ветровете,
и бисери на радост в мен съм скрила,
на детството - най-хубавото цвете."
                                                  П.Дубарова


На Ради

Къде останаха ония вечери
в онуй детство - единствено нашето.
Със слънце златно, мечти разсъблечени.
Аз знам - спомените са страшни,

когато са за нещо толкова свято.
Усещам и ти още страдаш
по онуй детство - на слънце богато.
И ти като мен към него протягаш

длан с надежда да те докосне.
И с мъка разбираш, че си е отишло
онова детство - красиво и босо.
А ти се струва, че го чуваш как диша.

Толкова близо и все пак далече.
Не можеш да го догониш,
да се върнеш при ония вечери.
Остават само спомени.

27.Ян.08г.
11:10

© Люляк All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??