Oct 24, 2013, 10:24 AM  

Дилема 

  Poetry » Phylosophy
680 0 12

Дилема

В Театъра на сенките декорът е излишен

защото смисълът си има роля, а щом

застанал си сред публиката му- ще плачеш,

ще се смееш, ще въздишаш. Сезоните са силуети,

обгърнати от Светлината. Актьори са!

Творят, с контурите на формата, Съдбата си.

 

За никого тук,  Драматургът не оставя собствен цвят.

Защо ли, доброволно, следват двете крайности

на Разума очите ти?! Защо ли мислиш само с тях,

забравяйки: слуха и осезанието; аромата и вкуса

на Дните си?

Пиесата си има свое его, а затова, че тя докара ви

до тук… Сърдете се: или на себе си, или- на него.

 

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??