May 2, 2017, 12:42 AM

Димитрина 

  Poetry » Other
980 4 4

 


Помогни ми, мила моя Дими,
да открия огнения маг небесен,
дето стори с тебе таз магия,
очи бадемови да пеят песен!

Блаженство в поглед да струи,
да усмихне в надежда устни,
райкови лъчи – сърце да дава,
лик с тях в нимба да поставя!

Кой е той, дете? Кажи!
 

От неговите стъпки по земята,
да отпия живата вода,
да докосна бялата му роба,
и в поредния си ден отруден,
да засветя с твойта светлина!

30. 04. 2017 г.

© Todor Nikolov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благоря ви, за добрите думи. И на теб Аврора, че рожбицата ми хареса и реши да ме последваш!
  • Много сияйно, хубаво! Поздрави, Тодор!
  • Еее, ама много е хубаво! И римите ти седят чудно! Браво ти!
  • Хубаво посвещение! Браво,Тодор!😍
Random works
: ??:??