Mar 23, 2021, 6:46 PM

Диван 

  Poetry » Other
435 0 1

Смърта влезе през вратата –

тиха, скромна, някак плаха.

Застина на дивана жълт пред мен,

и заговори с жален глас:

,,Аз тук дойдох при вас сега,

и нося документи тежки."

В протегнатата ръка, 

стикаше листове хартия,

на тях нечия ръка,

изписала бе думи непонятни.

Аз тук нося ги сега,

и хайде, дано да са наред…

От дъното на стаята дочух „наред са

Е  хайде тръгвам си сега,

оправям се, казват ще ме бъде...

В стаята цари пак тишина,

дивана жълт и той мълчи,

листовете хартия тежат на масата,

но не тежат, като тежестта в моята душа.

 

© Добри Груев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прочетох и трите стихотворения, и ми харесаха. Понеже имам набито око (и синьо), ми направиха впечатление някои дреболии: главно запетаите. Дреболии, оправят се. Обаче са интересни, като поглед назад, и спомен. Стихотворенията са интересни, не запетаите. 😊
Random works
: ??:??