Jul 14, 2021, 10:27 PM

Дивите цветя 

  Poetry » Landscape
354 1 3

Дивите цветя в гората
цяло лято все цъфтят.
С тях гордее се тревата,
шаренее с пъстър цвят.

 

А пък билките са скрити
покрай нейните стебла.
Сутрин са с роса покрити
те и другите цветя.

 

Долу ниско аленеят
ягодките с аромат.
Щом лъчите ги нагреят
търсят ги да ги берат.

 

Планината лете чудна
ни измъква от града
и навръщане сме пълни
във сърцата с красота.

 

А след нас крила разтваря
птица някаква на клон.
Във гората умълчана
тя за песен дава тон.

© Ани Иванова All rights reserved.

The work is a contestant:

Здравей, мое лято! »

26 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??