Aug 8, 2021, 1:40 PM

Днес 

  Poetry
406 3 18

Днес не ми се рисува,
не ми се и пише.
Август още лудува
и във огнено диша.
Пеят птиците вън
в ароматното утро
И не ми е до сън -
той ще чака до утре.
Днес съм младо момиче
с две очи закачливи.
Днес основно обичам
и така ми отива
синьото на небето,
лятна рокля скроило.
Днес съм като морето -
волно, топло и мило.
Като чиста лагуна
и с гердан от рапани.
Бризът ли ме целуна
или слънцето? Знам ли?
Ти защо си намръщен,
кой платната ти сряза?
Не оставай сам вкъщи,
Тръгвай с мен чак до залез.
Днес не ми се прибира
и не искам да пиша,
но във всичко намирам
думи, четиристишия.
Уж не ми се рисува,
а на бряг ми приличаш...
Искаш ли да танцуваме?
Или да ме обичаш?

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??