Dec 28, 2013, 7:45 PM

Добрия старец, с бялата брада 

  Poetry » For kids
363 0 1

Да лягаме да спим,
че днес е дивна нощ
и чудеса в комини
се случват, за разкош.
Една шейна с елени
земята обикаля
и под звезди засмени
усмивки детски пали.
На всеки покрив спира
и дядо белобради
в комина се провира,
дар от торбата вади.
За всички, под елхата,
по нещичко ще скрие -
играчки за децата,
за баба – шал, да се увие,
за дядо – новичка пижама,
за татко – колело, да кара,
лилава рокля за мама,
консерва с месо за Шаро.
Приготвят му и сладки с мляко,
да хапне, преди път пак да поеме,
че още много елхи го чакат
и много комини за превземане.
Лягай и ти, и у вас ще спре
добрият старец, с бялата брада.
За него знае всяко дете,
а той се казва дядо…


декември, 2013 г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??