May 8, 2016, 9:25 AM

Добро и зло 

  Poetry » Phylosophy
777 0 0

Доброто и злото– ръка за ръка–

намират подслон във всяка душа.

И денем, и нощем не знаят покой:

кой ангелът днес е, а дяволът– кой?

 

Макар че е ангелът дяволски брат,

откакто създаден е грешният свят,

по Божия воля не носи вина.

Но дяволът носи... нали е с рога!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??