Dec 4, 2017, 11:52 AM

Доброта не се лекува 

  Poetry » Phylosophy
1322 9 15

Доброта не се лекува

 

Доброто, то прави светът по-човечен.

Когато изчезне си вече обречен

да бъдеш самотен сред толкова хора.

Така свободата ти, всъщност затвор е.

 

Доброто се ражда дълбоко в сърцето.

То грее кръвта ни. В очите ни свети.

То винаги с мъка и труд се отглежда,

Но не за добрия – за друг е надежда.

 

Каквото да правиш, каквото да струваш,

доброто не можеш да го излекуваш.

Доброто е мъка, любов и награда.

От него обаче най-често се страда.

 

Доброто е чувство, но то е и болка.

А който я няма – тежкó му и гóрко.

Със нея се раждаш. Без нея – умираш.

Щастлив си тогава, когато я имаш.

 

 

 

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

The work is a contestant:

Раждане на Добротата »

8 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??