Jan 11, 2020, 7:42 AM  

Добротата 

  Poetry
766 0 0

Има ли лимит на добротата? 

Достига ли до ръбче да прелее? 

Затваря ли понякога вратата, 

когато прекалили сте с нея? 

 

Навярно ѝ тежи от постоянство, 

с което незаслужено  раздава 

от себе си в безкрайното пространство 

на някой, който взима без да дава? 

 

Изчерпва се не се ли презарежда.

Умира съкрушена и нещастна 

ответност не намира ли отсреща. 

Когато е взаимна е прекрасна! 

© Мария Божкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??