Dec 19, 2008, 11:34 PM

Дочакана Коледа 

  Poetry
615 0 3

Тържествена маса, елха украсена,

деца, внуци, за това съм мечтал,

твоята ръка в моята се гуши,

празник голям ни е днеска събрал.

 

Дядо Коледа внуците чакат,

като него съм аз побелял,

те от него подаръци чакат,

без да знаят, че аз съм ги дал.

 

Гледам елхата, заблудата детска,

по ръката те галя, от спомен огрян,

точно в дванайсет благодарност ти шепна

за живота, със теб изживян.

 

В тая чудна празнична вечер

за тебе, мила, слова съм избрал.

От душа, от сърце ти ги казвам,

знам, всеки би ме разбрал.

 

Радвам се, че съм те срещнал,

с любов семейство с тебе създал,

и два живота да имах,

и двата на тебе бих дал.

С.П.

 

© Стойчо Пеев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Още много такива Коледи! И с правнуците!
    Нека е щастлива идната година!
  • Много мило и трогателно. Още много години да дочакате Коледа и подаръци да има за правнуци.
  • Очите ми се напълниха със сълзи... много красиво!
Random works
: ??:??