Apr 15, 2010, 10:44 AM

Дойде ли пролет 

  Poetry
750 0 12

Дойде ли пролет

 

Над мен вали уханен бял цветец.

Ветрец повява, бръмнал от пчели.

И въздухът е сладък от прашец,

а утрото - зелено от треви.

 

Люлее се в очите синева

и галят нежно слънчеви лъчи,

целунати от влюбени крила

на птици, не танцували преди.

 

Под мене диша черноземът свеж,

в утроба скрил покълнали животи.

И като невъздържан, смел младеж,

потокът дръзко втурва се, клокочи.

 

Нозете ми уми и си замина.

Остави ме сред цъфнали цветя.

А в мен валеше още бяла зима

и палеше звездите си нощта.

 

Дойде ли пролет? Спря или отмина?

И сняг ли бе цветецът бял над мен?

Мъжкар зовеше своята любима...

Или умираше ранен елен?

 

© Детелина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??