Mar 26, 2011, 3:15 PM

Докато още нямало светии 

  Poetry » Phylosophy
516 0 2

Животът бил е прост на този свят,

докато още нямало светии,

а днес тежи ни примерът познат

на богове, архангели, месии!

 

Не богохулствам! – Бавно се руши

на вярата миросаната слава!

А още търсят нашите души–

в любов и в песни рай, а не забрава!

 

Ех, майчице немигнала, Земя,

от що се взе природната ти сила,

щом всеки миг изгаря тук душа?!

Нагде вселенски си се устремила!

 

Живяло се е и ще се живей!

Да, милиарди смъртните сме вече:

добър се ражда, с него – и злодей...

в една съдба – прераждаща се вечност!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??