Понякога се вслушвах много в себе си.
Понякога, по-малко напоследък.
На плещите си носех морни тежести,
и кръста си, и хорските проблеми...
Но никога не се обърна никой,
да пита тази жажда тъй, съсипваща,
дали ще понеса в живота с викове,
роболепно ли ще замълча сред нищото?
И аз забравих. Пръснах я по пясъка -
онази болка, дето мъчи ми душата.
По тялото си нямам здраво място.
Морето щом е в мен - света в краката е.
Морето и вълните му. И лодките.
Рибарите със мрежи, поразплетени.
Пристанищните вечно гладни котки,
и някъде приседнал, аз - Поета...
Водите не приемат всяка горест
и млъкналите кръстове, на дъното.
То няма да тъжи за чужди болести,
и никога за грях не ще ме съди...
Ще искам да потъна в тишината му.
Естествено, че именно тогава,
аз мога да помоля и Луната,
да ми покаже чудеса, че стават!
А Ти... да си ми живо доказателство,
че вярата ми в твойто съществуване,
убила в мен обида от предателства -
сега съм целият море от тържествуване...
Стихопат.
Danny Diester
© Данаил Антонов All rights reserved.