Sep 23, 2010, 11:43 AM

Дом? 

  Poetry » Other
603 0 6

Ръждясали решетки...
катинар на дървена врата.
Прозорец в рамка на "картина"...
по ъглите и стените пак ръжда.
На закачалката намерих вехтото палто,
отворих гардероба -

мухъл на отминали години.
Куфарът, натъпкан с болка за из път,
чака вътре всяка мразовита зима.
На прашната полица снимки -
усмихнати пред обектив деца.
Дори не можах да разпозная
щастливите ни тогава чисти лица.
На прага ме посрещна милостиво
........................
убежище, непостроен подслон,
от слама и дърво изгнило,
с бяло знаме на комина - Дом?
24.08.10

© Николина Милева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??