Днес знам, че животът ми си ти,
цветовете на дните и нощите ми...
смелостта, да освобождавам...
страховете си от затвора, да полетят...
Днес знам, че ти си водата, извора
в който лети сърцето ми, като цвете...
море от нежност и любов, дъждът
който докато пее, рисува дъгата ми...
Днес най - накрая виждам в очите ти
светлината в сянката, луната в слънцето...
празнуващи заедно, един в другиго
нещо искрено и чисто, съкровено...
Днес чувствам, че животът ми си ти,
гласът на мечтите ми, звездите в лъчите,
въздуха, в който дишат смеха и сълзите,
перото, което изписва усмивката ми...
Тази, която се усмихва в усмивката ти,
тази с която се усмихва слънцето
и така тържествува, когато залязва,
когато изгрява в красотата на песента ти...
Тази, в която мечтая да остана, да бъда
в обятията и да заспивам и да се събуждам...
Тази, в която мечтая да остана, да живея...
събудена да сънувам, да говоря в мълчание...
Тази, в която душата ни, заедно с птичето
на щастието на високо, свободно лети...
там, където с полета си очертава магията
в тези стъпки, който те отведоха до мен...
Днес над това небе, върху което вървим...
искам да изпея, дом на моята любов...
с теб, с теб искам да остана, да летя...
ти във мен да летиш и в мен да останеш...
© Лили Вълчева All rights reserved.