Feb 22, 2018, 10:12 PM

Дон Жуан 

  Poetry
341 0 1

Дон Жуан

 

Той също беше Дон. Но не, Кихот.

И от жени мнозина, бе желан.

Изкарваше прехраната си, с пот.

Обслужваше ги. С псевдоним Жуан.

 

Нагонът беше старата му кранта.

А той си мислеше, че язди коня бял.

Не осъзнаваше, през рамо метнал чанта,

че като другите и той е посивял.

 

Че все ще дойде ден и той да клекне.

Ще се огледа за живително огнище.

Ще спре да скита. Чарът му ще секне.

Ще разбере- самият той, е нищо.

© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??