Sep 15, 2021, 12:58 AM

Дори и да боли 

  Poetry » Other
317 2 4

„Когато си на дъното на пъкъла…“
Д. Дамянов

 

Когато съм потънала във мъката
изписана на моето лице,
когато не ми стига даже въздухът
и тича умореното сърце,

 

когато аз изгубена, отчаяна
с пресъхнали от сълзите очи,
от болка и безсилие съм паднала
то слънцето ме гали със лъчи…

 

Изправям се и тръгвам вън със вятъра.
Със стиховете до сега вървях.
Сама, без близки и приятели
и мигове все тъжни изживях…

 

Дали ще мога да не пиша стихове
във късните среднощни часове,
а бягат сънищата от очите ми
макар денят заминал уморен.

 

Не! Ще пиша и на скъсаните листи
за болка, за илюзии и мечти.
Животът ми да бъде не измислен,
а истински! Дори и да боли…

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??