Sep 28, 2021, 12:46 AM

Дори и утре да е люта зима 

  Poetry » Love, Strict forms
781 2 10

Какво, че утрото на есента

посреща този ден така мъгливо...

Щом ти погледнеш ме сега с мечта

в душата е надеждно и красиво.

 

Намръщено небето е и сиво,

и може всеки миг да завали.

Но твоя лик омайва ме щастливо...

Усмивката ти е любов, нали!

 

Не ще се вятърът студен смили -

и листопадът сух е неизбежен,

а ти с прегръдка мека ме стопли

за да разцъфне обич с цвят най- нежен,

 

Дори и утре да е люта зима,

ти пролет слънчева ще си, любима.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??