Jan 19, 2023, 6:12 AM

Досаден гост 

  Poetry » Other
390 2 6

Когато грип в живота ти неканен влезе

изчезват всички сили, музи и мечти.

Желаеш само сън дълбок да те превземе,

да забравиш, че всяка точка в тялото боли.

 

Когато грип в живота ти неканен влезе

нужна ти е мама, само тя ще те спаси –

с попара, с чай, с масаж и да поседне

до леглото ти и мрънканьето да търпи.

 

Когато грип в живота ти неканен влезе

не му се давай, домакин добър ти не бъди!

На кашлица и хрема да върлуват не давай време

отвори прозореца широко и досадника пусни да отлети!

© Боряна Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??