Mar 24, 2019, 11:54 AM  

Довиждане училище 

  Poetry » Love, Odys and poems, Authors song
701 4 9

Училище мое с учители строги –

във тебе се учех – днес идваш на сън!

Години прекарах сред бури, тревоги...

Заглъхна завинаги твоя мил звън!

 

Заглъхна звънецът на школата мила,

учители нови дошли са при мен,

надежда и вяра – съдба лекокрила...

и светлите мисли за бъдния ден!

 

След дълги страдания – идва накрая

светът на хармония, ред, доброта!

Заставам пред златните двери на Рая...

там, дето е царството на любовта!

 

18,10 ч., 9 април 2007

Ред. 22,30 ч., 21 март 2019

("Влюбените птици летят по две" - 4 том)

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??