May 14, 2014, 8:37 PM  

Двадесет и първи век 

  Poetry » Civilian
1186 2 9

Двадесет и първи век

 

Двадесет и първи век брутално размива

всички ценности и отрича грехове.

Оказа се май, че най-много им отива

мъже да са жени, а пък жените – мъже.

 

Двадесет и първи век ярко провокира

нови разбирания и история.

Някак все по-трудно е да се балансира

между практика и суха теория.

 

Двадесет и първи век – една нереалност –

много контакти, а малко приятели.

До болка позната ти е тази баналност –

твои приятели стават предатели.

 

Векът на съвременната технология

със свръхмодерни компютри, телефони.

Удобството – висшата идеология –

от хора станахме машини с бутони. 

 

Алчност, войни, насилие със жажда за власт

са проблеми болезнено актуални.

А корупция и безработица са част

от явления глобално социални.

 

Този век се отличава с консумация – 

всичко се купува, сменя и продава,

век с много напреднала комуникация,

но с твърде размита от пошлост представа.

 

2014

 А. Б. 

© Анна Банчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Цялата истина за новото време
  • Поздрави и за теб, Вили!
  • Може би това,което си описала важи най-вече за нашите "географски ширини"-повечето "провокации" са се случвали и в предишните векове с някои изключения...Поздравления!
  • Така е, Ангел! Поздрав и за теб!
  • До болка истинско.А сме все още в началото.Поздрав!!!
  • Много ти благодаря, Ели!
  • Точно си подбрала думите, да опишеш случващото се! Поздравявам те и аз!
  • Благодаря, Санвали! Поздрави и за теб!
  • Хубава позиция, Ани!

    Поздравявам те!
Random works
: ??:??