Jul 15, 2022, 6:06 PM  

Две-три шепи прибой 

  Poetry
302 4 9

Узряло, небето разлива нектар
по тихите сини вълни.
Събира се залезът в шепа – пендар,
отронен от златния низ.

 

Морето раздава онази любов,
с която растеш до дете...
Която те прави възвишен и нов,
но равен с човека до теб.

 

С която обичаш скокливия бриз
и пясъка парещ и бял.
С която очите ти хвърлят искри.
Която те прави по-цял...

 

И вечер, когато над залеза, Бог
разпръсне кристален рояк,
наплисквам лице с две-три шепи прибой,
и сякаш че раждам се пак.
 

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??