Jan 12, 2015, 12:16 AM

Две-три котки 

  Poetry » Other
495 0 1

             Две-три котки

 

До едно обичам уличните кучета.

До един човеците - едва ли...

До крак убиха ги на наш'та улица,

до крак във другите квартали.

 

Свирепа пак ще бъде зимата,

щом няма кой да ги затопли -

пустеещи улици безименни

в надежда сочат две-три котки.

 

Но нищо, ще обичам котките -

те тъпчат с лапите и мъркат.

Единствен вятърът по кофите

небрежно във душите ни надзърта.

 

12.12.2014.

© Ивайло Яков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??