Nov 9, 2024, 7:39 PM

Дъхаво стихотворение 

  Poetry
65 0 0

Къкрят билките във чайника, 

навяват спомени, мечти.

Вятърът отвън, омайника,

забавя стъпки и слухти.

 

Промушва се, но пред стъклата, 

прилажда рошави коси. 

Постила ложе във тревата,

след малко тихо ще поспи.

 

От песента е тук привлечен, 

дойде и седна замечтан. 

Нали е вятър разсъблечен, 

намери свят на топло сбран.

 

Чух чайникът как сладко пее! 

Разпръсква вредом топлина.

Ей в този миг ми се живее - 

мъничък миг, но Светлина! 

 

Детелина И.Стефанова ✍️🍀

© Детелина Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??