Mar 15, 2013, 1:35 PM  

Дъжд и вятър, и море съм 

  Poetry
807 0 9

Дъжд и вятър, и море съм

 

Нали дъждът се влюбва във тревата

и в силата си страстно я прегръща.

Нали воал цветята си намятат –

от вятър. За любовната си къща.

Нали реката бяга към морето,

защото то в прегръдката си чака –

да я посрещне в утрото си светло

и после – да се скрият нейде в мрака.

Нали денят подгонил е нощта ни,

защото по момчешки я обича

и търси си целувка обещана –

тъй, както обещава я момиче.

Нали и аз от утрото си тичам

след спомени, защото теб те няма.

Та кой съм аз без тебе, сам, момиче – 

прашинка – във измислен свят за двама.

Но с теб съм дъжд. И вятър. И море съм.

А ти си ми цветче в трева. Река си.

И двама ли сме – всичко в мен е песен,

извита от девойки тънкогласи.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??