Jun 6, 2008, 7:48 AM  

Дъждосмешно 

  Poetry » Other
761 1 22

Ще дойде дъждът -
многопръст пианист,
ще засвири
в резедавите още листа на липите,
ще търкулне прозрачни очи -
лист по лист,
в партитура за смях,
дъх зелен
и обувки пробити.

Ще преджапат по плочника
два чифта нозе,
във слисана локва
оплакнали пръсти,
а чадърът -
бостанско плашило,
с разпрострени ръце,
ще се чуди какво го вали -
смехът ни ли,
дъжд ли?!...


Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??