Jul 3, 2006, 12:48 PM

ДЪЖДОВНА ФАНТАЗИЯ 

  Poetry
744 0 13

 

 

 

Дъжд... капчиците сякаш драскат

 

                                       по въздуха кристално ясен,

 

а той с ревниви, меки ласки

 

                                        забавя  полета прекрасен...

 

Изплъзват се... за миг проблясват...

 

                                       в брокатно-слънчеви одежди...

 

Ту светят ярко, ту угасват,

 

                                        дъждовни капчици надежда.

 

Прегръдка готви им морето,

 

                                       Със плащ златисто-тюркоазен,

 

Целувка нежна по лицето –

 

                                       дъждовно-приказна фантазия...

 

Небето тъжно проследява,

 

                                      как в част от плаща се превръщат,

 

Брокатни кръгове оставят

 

                                     и никога не се завръщат...

 


03.07.2006 

© Дидислава All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??