Дъждът размаза изгрева си с длан
и слънцето се спусна снежнобяло-
откъснала се перла от гердан
по склона на планинските овали.
Поеха я сатенени мъгли.
Притисна се в дълбоките им пазви.
Потъна в тях кокетно и се скри
от мъжкия ми поглед да се пази.
© Jean Christophe All rights reserved.