ДЪЛГА ПРОЛЕТ
Дали от някой ъгъл ще изскочи зимата
и кротко ще прониква в мен кат` зла магия
или, защото се затопля бавно климата,
сърдита, другаде в усоите ще вие.
Дали ще бъде бяла или просто есенна -
с мъгли и дъжд, и вятър непокорен,
или ще бъде празнична и песенна,
а в стаята прозорецът ще е отворен...
Ще я посрещна, сбрал усмивките на лятото
и топлината в две очи, проникващи във мене.
Ще приютя във моя дом на вятъра стакатото,
ще се стопят в дланта ми две снежинки ледени.
И аз ще съм щастлив, защото пак я има,
защото аз горя, душата ми е в полет!
И тази гостенка прекрасна, зимата,
ще бъде дълга, дълга и красива пролет.
07 декември 2007 г.
Русе
© Румен Ченков All rights reserved.