Dec 5, 2012, 5:39 PM

Дълго бягах от тебе, тъга 

  Poetry
499 0 1

 

 

                              Дълго бягах от тебе, тъга!

                              Дълго крих се и дълго потъвах

                              зад огради от розови тухли

                              и ръждясали, стари врати...

 

                               Прекалявах с учтивите думи,

                               проблясвах в утрото фалшиво,

                               смело пудрех страните си,

                               смело изглеждах щастлива!

 

                               Усмихвах се малко пресилено

                               и тактично отстъпвах от пътя си

                               да не преча на никой и никога

                               да не стъпя на ничия рана!

 

                               Полудявах, танцувах развихрено

                               и обличах красиви надежди, 

                               ала в края на танца умислена

                               скришом куцах към къщи...

 

                              Дълго бягах от тебе, тъга!

                              Дълго крих се, но вече не мога...

                              Моите рани лекувай, тъга –

                              от лъжите едва оцелявах.

                               

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красив изказ в стиха Ви!Почувствах го и се припознах във вашите думи!
Random works
: ??:??