Маргарита
Коя си ти, със име Маргарита?
По-бяла от снега, по-няма от листо на есента,
ще те докосна...
Разперил съм ръце, въртя се -
не знам...
Обичаш ли цветята?
Обичаш ли да не запиваш,
когато си отива светлината?
И в тъмното водите на реката
с шепи да целуваш и прегръщаш.
И там, дордето чуваш тишината,
в косите си венец да сплиташ.
Разперил съм ръце, въртя се,
а ти, със име Маргарита, си по-красива от росата.
Не знам...
Къде си, Маргарита?
По-бяла от снега, по-няма от листо на есента,
бъди реална, моля те, бъди реална!
© ВИКТОРИЯ КРУМОВА All rights reserved.