Apr 4, 2014, 10:53 PM

Един ден в Драгойново 

  Poetry » Other
285 0 0

Обрах на двора старата череша.
От нея ще направиме компот.
За мен най-важното за днеска беше
да прибера  узрелия ù плод!

Катерих се нагоре по дървото,
добре, че нова стълба бях сковал.
Боях се мен да не ме срещне Злото
и отпуската ми да свърши със провал!

А знае се - тя има крехки клони,
не знаеш няма ли да се строшат,
не си навлечен с каски и със брони...
Проблема ти Съдбата ще реши!

Но с мене всичко бе благополучно.
Бях точен просто до сантим!
Денят ми днеска не премина скучно,
и отлетя от мене като дим!
 03.06.1999 г. Драгойново

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??