Един живот
Кога душата решава
да напусне тялото?
Когато е жадна за слава
или ако е отчаяна?
Когато търси вярна посока
или ако я е изгубила?
Когато моли за прошка
или ако се е погубила?
Когато търси радост
или пък се дави в мъка?
Дали съжалява за младост
или с безразличие стъпва?
А може би търси тяло,
с което да се разбира...
Пази своята тайна бяла
и мисия нова намира...
© Павлина Петрова All rights reserved.