May 9, 2021, 1:17 AM

Единствената новина 

  Poetry
435 1 5

Виждал ли си как разрязва светлината

гората мрачна, с падащ меч златист?

В присъствието ѝ отстъпва тъмнината,

очите със възхита пият миг по детски чист.

Единствената новина, която ме изважда

от най-дълбоката и непрогледна долина.

Единствената вест, която ме съгражда,

когато чувствам, че на песъчинки се руша.

 

Единственото знание, което ме събира,

когато разпилявам се като разплискана вода.

Единствен изход и надежда в Теб намирам,

когато в безизходици до отчаяние се окова.

 

Единствената новина, която в миг разчисти

онези тъмни облаци надвиснали над мен.

И слънцето отново светли цветове разлисти

и извая тихо и изправи превит до сиво ден.

 

Единствената мисъл, която смело ме подпира

и пак ме съживява и дава ми крила

е новина небесна – диханието спира

и пламва в безтегловност искрица от искра.

 

Единствената новина –  мракът тя отблъсна,

и ето в миг окапват ненужните листа.

Да знам, че е сразена смъртта и Бог възкръсна,

задишвам тоз живот, надминал пролетта.

...

Виждал ли си как разрязва светлината

гората мрачна, с падащ меч златист?

В присъствието ѝ отстъпва тъмнината,

очите със възхита споделят миг лъчист.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Присъствието ти на страничката ми винаги ме радва, скъпа Руми! Да, наистина темата за Възкресението на Господ Христос е централна. Убедеността, че Христос победи смъртта
    преобръща изцяло светогледа и живота ни. Благодаря, че беше тук. Честит празник!
  • Най-прекрасната вест е точно тази, че смъртта е сразена, Христос я победи! А ти винаги пишеш с невероятен заряд, скъпа Мария, истинско удоволствие са стиховете ти! ♡
  • Наистина възкръсна, Милена! Благодаря за топлия коментар!
    Роси, благодаря сърдечно!
  • Хубаво е!
  • Христос воскресе, Мария! Благодаря, че го написа, цялото грее в Христовата светлина!
Random works
: ??:??