Oct 18, 2007, 8:55 AM

ЕДНО ДЕТЕ НА ХОРИЗОНТА 

  Poetry
487 0 5

                               ЕДНО ДЕТЕ НА ХОРИЗОНТА СИ ИГРАЕ
                               и гръмоли каручка,
                               натоварена с купчина облаци.

                               Момчето носи върху шапката си
                               слънцето.

                               А сивите волове стъпват тежко
                                и теглят световърта.
                                В главините на колелата
                                светкавиците се премятат.

                                И се върти,
                                                  и се върти земята...
                               търкулната от детската ръка. 

© Лилия Ресенска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??