Oct 25, 2023, 6:30 AM

Едно сърце в един живот... 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
225 4 6

Един живот за срещи и раздели,

едно сърце за обич и за завист.

Безброй мечти в криле на птици бели,

простреляни с куршуми от ненавист.

 

Един живот за грешка и за прошка,

едно сърце за радост и за болка.

Безброй съдби, осъмнали с надежда,

с ветрец в платната на житейска лодка.

 

Един живот за изгрев и за залез,

едно сърце за вярност, изневери.

Безброй звезди блуждаещи и в унес

на небосклона за почивка спрели.

 

Един живот за себе си, за всички.

Едно сърце за близък и за враг.

Безброй борби изтръгнали въздишки,

човекът за човека да е драг…

 

© Златка Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??