Dec 21, 2016, 9:23 PM

Еднорогът пита 

  Poetry » Phylosophy, Free verse, Other
1130 5 10

Да избягаш можеш ли -

от себе си ?

Да скачаш високо, високо много високо-

способен ли си ?

Да докоснеш-небеса, звезди,

може би и несъществъващи нови вселени ?

А да летиш пробвал ли си -

над всички жалки, малки, души ?

А да създадеш - някога пробвал ли си ?

да създадеш нещо-

нереално,

невиждано,

нечувано,

нечувствано,

А надежди имаш ли ?

Понякога убил ли си ги?

убил ли си ги вечерите,

в онзи момент, когато няма  смисъл от лъжи,

когато си сам в многото тъмнини 

Усещал ли си мъртвото-миризмата на разбитите надежди ?

А може би и на удавените мечти ?

останал ли си под собствените си разрухи ?

дишай...

дишай,,,

дишай...

а щом кислорада не достига душата ти-

тогава оцелявай!

сега затвори очи,

и ме прочети ...

всичко неказано разбери...

Да, Сърцето ти ще продължи да тупти -

нашият фокус е различен  - остави това настрани.

Искам промяна в ритъма на душата ти.

Твой ред е - отговори ми -

да полетим готов ли си ?

като току-що освободени от клетка птици,

в нашите утопии...

 

 

 

© Сишарп All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??