Dec 27, 2012, 12:14 AM

Ех ти, Любов! 

  Poetry » Love
800 0 4

Ех, ти, Любов, до глупост безрасъдна,

препускаща като мустанг в гърдите ми,

ще ме догониш, знам, и във отвъдното,

ей тъй – да  дообъркаш още дните ми...

 

Ех, ти, Любов – ту близка, ту далечна!...

Прогоних те през девет планини...

Но писано било  с мен да си вечно

и връщаш се по-силна от преди!

 

Ех, ти, Любов, до лудост твърдоглава...

Безмислено се боря с тебе, знам!

Единственото, дето ми остава -

това, което имам да ти дам...

 

Душата ми - във нея  още има

местенце,  тебе за да приюти.

Сърцето  ми - то малко е ранимо...

Внимавай с него! Цяло го пази!

 

И всичките ми нощи... приеми ги!

На прах днес стривам всяка съпротива...

Какво от туй, че слагаш ми вериги,

щом с теб се чувствам три пъти... по-жива!

 

Павлина Соколова

 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??