Mar 5, 2009, 3:33 PM

Ежедневие 

  Poetry
684 0 3

Будиш се сутрин от силния звън на будилника,
закусваш закуска, каквато била е и вчера.
Вчерашните дрехи обличаш и хукваш на работа.
Години работиш това, все във същата сфера.

Обядваш на крак и си мислиш за многото сметки.
За тока, водата, дали ще ти стигне заплатата...
Прибираш се вечер, но трудно заспиваш от мислите.
И цифри сънуваш, които те влачат из блатото...

Ала ти не видя сутринта, че кокиче е цъфнало,
и не чу песента, дето славеят пя над колата ти.
Ставаш робот, за дейности точни създаден,
в банкноти, тирета и точки превърна душата си.

Търсиш признание, че леко играеш със цифрите,
пред всички изтъкваш колко си умен, зает...
Но малко русо момченце нарече те "гъба",
и в пустинята хукна, при своя объркан поет.

© Николай Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??