Jun 15, 2008, 3:32 PM  

Eжедневник 

  Poetry » Other
739 0 21
 
 
Дълги очи и къси усмивки -
в кадъра, 
кадър 
отрязано пада.
Идващо връщане, прави извивки -
вчерашно "утре", ту става, ту сяда.
 
Полет надолу и песен през зъби.
В стъпката - 
стъпка 
разпръсква се късна.
Липсващ присъстващ, усмихнато-скръбен,
среща изпращащо кроткия сблъсък.
 
Малки сърца и големи надежди,
в грешката - 
грешка 
нарежда се тежко.
Бялото тъмно безоко поглежда -
някакъв никой е тъжната смешка.
 
Мамещи истини - сладка отрова.
В думата - 
дума 
редува се блудна.
Нежен престъпник, с въздушни окови,
вярно сгрешил е по лесното трудно.
 
Р. Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??