Jun 8, 2021, 4:58 PM

Емигрантка 

  Poetry » Civilian
154 0 0

 

Сама си..., виждам те как

ореш с поглед стоманен земята.

Мислите втурват те към реалното пак,

да нахранят с отровни думи тъгата.

Спъваш се в чуждоземен паваж.

Далечна е твоята скъпа Родина.

Сама си с кучето, благородният страж,

кръстено Болка, носталгично прикрита.

Дошла си тук, търсеща брод,

за мъничко щастие в живота си кратък.

Подслонила копнежите в душевния свод,

дращят годините с възрастов отпечатък.

Сама си..., далеч от семейно гнездо...

Дните тревожни преглъщаш с горчилка.

Само сърдечният пулс в пиршество,

отбелязва негласно, че още си жива.

Сама си, виждам те пак...

примиренчески в болката плуваш,

с едничка надежда, пламъче-знак,

да заплатиш си цената... колкото струва.

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??