Jun 27, 2015, 9:28 AM

Еньовден 

  Poetry » Other
295 0 1

Как тревата се промуши

тъй, без шум

между вързалите круши

тук навън?

 

Ситен дъжд е превалявал

на луна

Еньов ден да срещне в бяла

светлина.

 

В къса нощ на пролет-лято

със нега

къпят се моми в реката

до брега.

 

Билки росни, еньовденки

край гора

да берат и топнат в менци

по зора.

 

Над водата им мълчана

пеят химн

и ладуват, да пристанат

на любим.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво Еньовденско стихотворение!
    Подходящо за ритуално речитативно изпълнение или
    Обредна Еньовденска песен. Красиво и много ценно!
    поздрав и хубава събота!
Random works
: ??:??