Feb 23, 2021, 2:38 PM

Еретична приказка 

  Poetry
292 0 1

 Този Господ
(да кажем дори,
че е мъж белобрад),
ми се струва, че има за хоби
да меси. И меси
тестото с душите,
натиска ги с мощни ръце,
добавя им слюнка,
яйца от кокошки,
целувка от вещици.
След туй го разделя на части
- на малки души,
които напъхва
във формичките (телата ни)
и чака да втасат,
да почнат да бухват,
сами
да се сетят да месят
взаимно
делата си.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??