Oct 27, 2009, 12:06 AM

Eсен 

  Poetry » Landscape
929 0 16

Е С Е Н

 

Нахлуваш пак - разголена, небрежна -

разхвърляш смело багри и позлата,

изливаш безутешно свойта нежност

в дъжда по недочакалото лято...

 

Но мъничко ще скъташ във зрънцето

и кестен за късмет ще ми отрониш.

Нали сега съм птичето, което

премръзнало сънува крехка обич.

 

Край мен препуска вятърът немирник

и багрите в кълбо злорадо носи.

Едно листо в косите ми подсвирна

и като мене заподскача босо.

© Геновева Цандева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??