Oct 8, 2008, 11:16 AM

Есен в гората 

  Poetry » For kids
1004 0 8
Весело есенна, в чудна премяна
песен начева гората засмяна.
Сръчни дръвчета бродират килими
с пъстри листенца – за нощите зимни.

С плодчета, гъбки и ядки различни
се запасяват животни и птички.
Други дълбаят дълбоки хралупи.
В тях да се топлят – щом Снежко натрупа.

Облаци бели в небето препускат,
яркия Слънчо в гората не пускат,
че след горещото приказно лято,
трябва за сън да се готви земята.

© Яким Дянков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??